Gezinsdebrief

Wat mooi dat je overweegt om samen met je gezin gedebrieft te worden. Niet alleen jullie als ouders, maar ook jullie kinderen zijn het waard om te vertellen hoe het leven in jullie land is (geweest)!

We bieden een vijfdaagse retraite aan waar je, samen met andere gezinnen, gedebrieft wordt. Kinderen en tieners hebben elk hun eigen traject. Zij krijgen een gevarieerd programma op maat in hun eigen leeftijdsgroep. Leuke, creatieve en interessante activiteiten helpen hen stapje voor stapje hun eigen ervaringen (verder) te verwerken. Dat gebeurt onder leiding van ervaren kinder- en tienerdebriefers.

Het unieke van deze debriefretraite is dat elk gezinslid inhoudelijk hetzelfde programma doorloopt. Wat jij als ouder behandelt, sluit naadloos aan op het proces dat zowel de kinderen als tieners doormaken. Juist daardoor kun je als gezin ook makkelijker met elkaar delen. Daar maken we dan ook elke dag tijd voor.

Voor jou als ouder, zal het programma bijna identiek zijn als voor de reguliere retraites. Daarover vind je hier meer informatie.

“Fijn om vrij te kunnen praten over alles.”

13-jarige

data, locatie en aanmelding

Wanneer: 

  • 9 – 14 juni 2024 – Gezinsweek
  • 17 – 22 november 2024 – Gezinsweek

Waar: Christelijk Conferentiecentrum De Ark, Ter Apel

Opgeven doe je via een email aan hdw@lerucher.org. Je ontvangt dan een email met meer informatie en aanmeldingsformulieren voor jullie als gezin.

kosten

Ons debriefteam biedt dit aan voor een gereduceerd tarief:

Volwassene                single € 545,- / echtpaar € 1045,-
Tiener (13-16 jaar)     € 360,-
Kind (9-12 jaar)          € 310,-
Kind (5-8 jaar)             € 260,-

Prijzen zijn per persoon. Dit is een tarief voor 5 overnachtingen met ontbijt, lunch en diner.

veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn baby of peuter meenemen?

Er is geen oppasmogelijkheid voor de jongsten (kinderen onder de vijf jaar). We vragen je om daar zelf voor te zorgen, mocht dat spelen.

 

2. De retraite valt buiten de schoolvakanties. Help!

We snappen dat dit bezwaarlijk kan zijn. In het Nederlandse schoolsysteem betekent dit dat je bijzonder verlof moet aanvragen. Maar, in onze ervaring is het nog nooit voorgekomen dat kinderen niet gedebrieft kunnen worden omdat school geen toestemming verleent. De aanvraag van het verlof doe je bij de directeur van de school van je kinderen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij je daarbij helpen. We sturen je dan je een begeleidende brief die je aan de school van je kinderen kunt geven. Vraag ons daar gerust om.

“Ik heb geleerd dat ik terug mag kijken naar wat moeilijk was (en soms nog steeds is) en te beseffen dat God (toch?) een heel goede God is.”

15-jarige

“Ik ben echt blij dat jullie mij hielpen met de debriefing. Debriefing was heel leuk.”

9-jarige

“Jezus is de hele tijd bij mij. Waar ik ook heen verhuis.”

6-jarige

 Contactgegevens

Stichting Mercy Ministries Nederland

RSIN:  816.136.713

Seringweg 43

3852 GP Ermelo

hdw@lerucher.org (debriefing)

mm-nederland@lerucher.org (overige informatie)

www: mm-nl.lerucher.org

Copyright 2023, Stichting Mercy Ministries Nederland